Amos Anderson katsoo kameraan puku päällä.

Tervetuloa kylään Yrjönkadulle!

Koti täynnä taidetta ja menneen ajan tunnelmaa Helsingin sydämessä Yrjönkadulla. Huomattavan taiteen tukijan ja suurliikemiehen Amos Andersonin (1878–1961) koti on nyt entisöity alkuperäiseen 1920-luvun henkeen.

Tule vierailulle

Museo on avoinna keskiviikkoisin klo 16–20 ja lauantaisin klo 11–17.

Museo on maksuton. Kävijä voi myös halutessaan varata vierailuajan etukäteen.

Tule vierailulle!

Sateenkaarihistorialliset kierrokset kesäkuussa

Opastetulla kierroksella opas kutsuu osallistujat tarkastelemaan museon teemoja erityisesti sateenkaarihistorian näkökulmasta.

Päivä: ti 11.6 ja to 27.6.
Aika: klo 18.00
Liput: 5€
Kieli: Suomi

Lue lisää tapahtumasta

Kuva nuoresta Amos Andersonista.

Amos Valentin Anderson

Amos Anderson (1878–1961) oli Suomen johtava sanomalehtikustantaja ja sanomalehtipainon omistaja, arvostettu liikemies ja yksi maamme suurmiehistä, jolla oli vahvat siteet taiteen ja kulttuurin maailmaan – kiistatta yksi maamme kaikkien aikojen suurimmista kulttuurimesenaateista.

Tutustu Amos Andersoniin

Värikäs maalaus männystä.
Mänty, 1910–1912, Wilho Sjöström (1873–1944)

Amos Andersons Hemiä koristavat Amoksen oman kokoelman työt. Esillä on suomalaista taidetta 1800-luvun jälkipuoliskolta 1900-luvun alkuun. Valtaosa teoksista heijastaa kuitenkin Amoksen erityistä mieltymystä vanhaa 1500–1800-luvun eurooppalaista taidetta kohtaan.

Tutustu taidekokoelmaamme

Piirros Yrjönkadun rakennuksen julkisivusta.

Koti

Amos Andersons Hem on henkilöhistoriallinen koti- ja taidemuseo, joka sijaitsee liikemies ja taiteen tukija Amos Andersonin (1878–1961) entisessä koti- ja toimistorakennuksessa Yrjönkadulla Helsingissä. Museo käsittää neljä salia Amos Andersonin kodista rakennuksen viidennessä kerroksessa sekä kappelin urkuineen puoli kerrosta ylempänä. Paikka tarjoaa oivan mahdollisuuden tutustua 1920-luvulla sisustettuun hohdokkaaseen porvariskotiin taidetta unohtamatta.

Kurkista kotiin

Amos palaa kotiin

Entä nykyään? Kun Konstsamfundet katsoo itseään aamulla peilistä, näkyykö siellä Amos Anderson? Lue Stefan Björkmanin teksti Konstsamfundetin suhteesta Amokseen.

Lue lisää tästä