Mikko Sarvanne Garden lör 2.12.

Mikko Sarvanne Garden

När: Lör 2.12
Tid: kl. 15 & 18
Biljetter: 15€
Köp biljetter här
Längd: ca. 1 timme

Med sitt nya band, Mikko Sarvannne Garden, tar kompositören Mikko Sarvanne lyssnaren till en parallell verklighet. Till en trädgård vars dofter ekar av ljudet av såväl modern vokalmusik och perkussionsinstrument, som nordisk jazz och ljudkonst. Ensemblen bjuder på en utomvärldslig upplevelse – med en synthesizer som strålar likt en stigande sol, dova stråkar dånar som djupa rötter och de klara sångstämmorna bildar katedraler som alla ömt omfamnar åhörarna.

I oktober 2022 gav bandet ut sitt första album ”Heräämisen valkea myrsky” som är baserat på poeten Erkka Filanders dikt med samma namn. Det tilldelades Teosto-priset våren 2023.

I Amos Andersons hem uppträder ensamblen i det till sin storlek intima kapellet på översta våningen, vars stämning ändå är sinnesvidgande.

”Mikko Sarvanne har lyckats skapa ett harmoniskt verk vars tonspråk flätar samman ambient, elektronik, akustiska instrument och naturelement till ett eget universum på ett innovativt sätt. Verket har en harmonisk och originell röst och atmosfär som bär från början till slut och sveper lyssnaren in i sin värld.”  Teostoprisets jury våren 2023

Ensamble:
Josefiina Vannesluoma: vokalist
Virva Immonen: vokalist
Selma Savolainen: vokalist
Jesse Ojajärvi: perkussionist
Aino Juutilainen: cellist
Oskari Siirtola: kontrabasist
Mikko Sarvanne: komposititör, elektronik

www.mikkosarvanne.com/mikkosarvannegarden